Pražská liga
v Doomtrooperu 2009

Report - Finálový večer - čtvrtek 26.11.2009

Vývoj ligy v podzimní části pokračoval v podobném scénáři jako na jaře a horní polovina tabulky se stávala stále vyrovnanější, navíc vzhledem k počtu odehraných her pak v bojích o první příčky znamenala každá prohraná hra značnou komplikaci.

Do finálového večera jsme vstupovali s vědomím, že Telco (který byl bohužel většinu roku na roztrhání již své zápasy odehrát nestihne a jeho hry budou kontumovány ve prospěch soupeřů, sice ten večer dorazil, ale měl čas odehrát pouze 1 hru). O zázrak se pokoušela Figrin (odehrát 11 her za jeden večer) a teoreticky měla i šanci ovlivnit umístění na celkově prvním místě, ale to bychom předbíhali.

Nejlepší pozici k útoku na titul měl ten večer Kach, doposud ztratil jen 5 her (bodů) a zbývalo mu odehrát zápasy s Figrin a Kubasem. Nemusel se na nikoho ohlížet, věděl, že výhry 2:0 nad Figrin i Kubasem by mu zajistily první místo. Poslední zápas chyběl Zackovi, ten doposud ztratil 6 her a zbývalo mu utkat se s Jerrychardem, který se se svým Kapitolem stal příjemným překvapením Ligy a aktuálně byl jedním z trojice hráčů se ztrátou 7 her, tedy pomýšlejícím na medailové umístění. I Zack měl jednu jistotu a sice 2.místo v případě výhry 2:0. Jerrycharda čekal ještě Kubas, ten již sice nemohl pomýšlet na umístění v první trojici, ale snažil se získat co nejvyšší umístění. Dalšími dvěma adepty na medailové umístění byli eMH a Kyrys, oba dokázali ten večer porazit Figrin 2:0, získat tak celkem 17 bodů a netrpělivě očekávali jak dopadne duel Zacka s Jerrychardem, pokud by totiž zmínění borci hráli 1:1 rozhodovalo by se o druhém místě mezi třemi, teoreticky čtyřmi hráči se 17-ti body a pokud by neuspěl ve dvou hrách Kach pak bychom mohli hrát rovnou play-off! :-)

Ihned poté co Kubas dorazil do Rytíře usedl k předposlednímu zápasu v lize proti Kachovi a nedlouho po něm přifrčel v Chřestýši i Jerrychard a zahájil duel se Zackem. V mezičase Figrin ukrajovala ze zbývajících zápasů, ale ani tentokrát jí štěstí nepřálo. Ve druhé hře s Bigheadem sice již vedla 39:31, ale v zápětí se jí ze stolu poroučel Cyril Dent a ani tehdy na třetí bod v letošní lize nedosáhla. Bohužel následně byl odvolán eMH na mistrovský zápas v ping pongu a tak alespoň proškolil Padlara, aby odehrál případnou rozhodující hru/hry za něj. V první hře Kubas s Kachem sváděli urputný boj, ale Kach udělal první krok k titulu a vyhrál první hru. Následně dohráli první hru Zack s Jerrychardem, Jerry po úspěšném začátku rychle nabíral body, zanedlouho vedl 34:23 a Zack hrál jen druhé housle, jenže do hry vstoupilo Přeškolení a Zack zázračně vedl 1:0.

Krátce po začátku druhých her usedli k předehrávce o rozdílový bod Kyrys s eMH (resp. Padlarem). Rozehranější Kyrys porazil Martinova zástupce a nezbývalo jim než čekat na výsledky právě hraných her. Stejně jako v první hře Kach odvrátil Kubasovu past v podobě přes obětního beránka vyloženou a následně zraněnou Devatenáctou exekutivu. Došel si pro druhý bod a jen zápas s Figrin ho dělil od titulu. Ve druhé hře mezi Zackem a Jerrym byl průběh podobný první hře, Jerry znovu ve velkém vraždil všechny bojovníky, které Zack vyložil a otěže hry pevně svíral ve vlastních rukou. Jenže… nastala poslední 3. kola druhé hry: Zack končí své kolo za stavu 39:21 VB pro Jerryho. Jerrychard dobírá a jde do akcí, pomocí Cejchování označí jako dvě akce dva nově vyložené bojovníky a poslední akci napadá a zabíjí ocejchovaného Policistu, jediná reakční karta kterou v tu chvíli zahraje Zack je Napálen, jinou ani na ruce nemá… nečekaně přežívá vlastní herní smrt, Napálen prochází! Zack tak získává poslední chybějící body osudu! Ve svém kole pak již zahrává Přeškolení a s neskutečným štěstím tak vítězí i ve druhé hře! Nejhůře tak získá celkově druhé místo. To však již rozehráli zápas Figrin s Kachem. Kach však neponechává nic náhodě s přehledem plní roli favorita jak v tomto zápase tak celé soutěže a zcela po právu se stává VÍTĚZEM PRAŽSKÉ LIGY ZA ROK 2009! Gratulujeme! :-)

Vzhledem k již odehrané rozhodující hře mezi Kyrysem a eMH, jsou tedy jasná první 4 místa. Na čtvrtém místě se umístil eMH, na třetím místě Kyrys, na druhém Zack a jak již bylo řečeno na prvním stanul Kach.

Po rychlém vyhodnocení došlo k vyhlášení vítězů, předání pohárů, cen, dohrání několika chybějících her a letošní liga se pomalu stala minulostí…

Závěrečné slovo organizátora: Osobně jsem si formát korporačních válek opravdu užíval, bylo možné aby každý prohrál s každým a některé strategie opravdu stáli za to. :-)

Na závěr mi dovolte poděkovat Vám všem za účast v letošním ročníku. Padlarovi za super web, fórum a veškerou asistenci! Nováčkům za snahu odehrát všechny zápasy za poloviční dobu a vůbec za perfektní atmosféru, kterou jste kolem ligy vytvořili. :-)

Zack

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012