Pražská liga
v Doomtrooperu 2009

Report - čtvrtek 24.9.2009

Vítáme všechny příznivce našeho pravidelného internetového zpravodaje z prostředí Pražské ligy. Víme, jak nedočkavě čekáte na každé nové vydání našeho poutavého průvodce novinkami a zákulisními informacemi aktuálního turnaje ve hře Doomtrooper, a proto pro vás máme dobrou zprávu – už čekat nemusíte, dočkali jste se. A co vás tedy dnes čeká? Nečekaně tvrdé prohry favoritů, intriky, špionáže, sajdování a samozřejmě krásné ženy. Nevěříte? Pak čtěte dále.

Podzimní část ligy má vyšší účast, než jaká byla při jejím jarním zahájení, tehdy se hráči museli vyřazovat, dnes se nabírají noví a noví a ti se ihned vrhají do víru boje. Kromě Telca se objevili další dva zástupci moravské školy – čertovsky kudrnatý Jerrychard a andělsky usměvavá Figrin. Oběma bohužel start příliš nevyšel, protože zvyk je železná košile a oba došli s balíčky upravenými stále ještě s výrazným vlivem moravských pravidel. Soupeře tak například mohlo udivit, když Jerrychard v průběhu hry za Kapitol vyložil Bauhausskou banku (a následně jí musel s omluvou odhodit), stejně jako fakt, že jeho balíček obsahuje pouze tři kopie všech zásadních karet.

Jerrychard se tímto hendikepem ovšem nenechal rozhodit a vybojoval s Bigheadem remízu 1:1. V další hře však podlehl Biglesovi hrajícímu za Imperiál. Bigles následně promyšleně změnil balík, v dalších dvou hrách už jako Bauhausan ukořistil dva body proti Figrin a stal se tak nejlepším hráčem večera. Dosáhl tři vítězství ze tří možných.

Figrin oproti minule obměnila balíček (jen pro připomenutí – před týdnem bojovala s Kubasem za Kybertronik) a nesla nyní do boje standartu Imperiálu, bohužel jí ale štěstí nepřálo. To však bylo z velké míry způsobeno právě už zmiňovaným nepřivyknutím na pražská pravidla, kdy několik zásadních karet v balíčku nebylo možné použít tak, jak to bylo naplánováno. Figrín si ovšem z prohry nic nedělala, okamžitě spřádala plány na další balík a po zbytek večera byla ostatním okouzlující společnicí. (Poslední dobou je těžké si nevšimnout, jak se někteří hráči začínají na čtvrtky lépe připravovat, což se netýká ani tak moc karet jako spíš změny stylu oblečení, častějšího holení a vůně deodorantů. Jako jeden příklad za všechny můžeme vzpomenout minulou návštěvu Martina Holuba, který přišel dokonce v košili a když po příchodu zjistil, že tak dorazil jediný, nervózně se to snažil zahrát do kouta výmluvou, že ještě vlastně musí do divadla.)

Martinovi dnes bohužel štěstí také nepřálo, ve dvou dohrávkách podlehl nejprve Kyrysovi a následně Padlarovi. Martin je považovaný za jednoho z favoritů ligy, ví to o sobě a to víc ho tak obě selhání mrzela. Do příště prý má v plánu svůj Imperiální balíček trochu přepracovat.

Jako další se utkali dva bojové balíky Kyryse a Padlara, první hraje za Kybertronik, druhý za Kapitol. Padlar měl už od počátku jasně navrch, Kyrysovi se ale podařilo vývoj zvrátit a po velice napínavém souboji ukořistit další cenné vítězství.

Sedmým hráčem večera byl Bighead, hrající za trochu neprávem opomíjenou Mishimu, jeho první hra s Jerrychardem mu sice nevyšla, ale ve druhé hře si už důležité vítězství dokázal vybojovat.

Jak liga postupuje, začínají se více profilovat hráči, kteří se nakonec utkají o první místo. V současné době je v čele tabulky Zack s deseti body a čtrnácti odehranými zápasy, následovaný Kyrysem s osmi body a jedenácti odehranými zápisy. Tato statistika je ovšem zavádějící, někteří hráči ještě neodehráli tolik her jako ti dva výše jmenovaní, což znamená, že kdybychom řadili hráče podle procentuální úspěšnosti v počtu jimi vyhraných zápasů, rázem se nám na první místo tabulky přesune Kach s obdivuhodným výsledkem 85%, poměrně těsně následován Herbertwestem (77%). Oba se však již několik srazů vynechali a je otázkou v jaké formě se vrátí. Nesmíme také zapomínat na Jerrycharda, který ještě může s konečným pořadím také pořádně zacloumat.

Co říct na závěr? Začíná to být napínavé, takže se snažte o to nepřijít.

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012