Pražská liga
v Doomtrooperu 2009

Report - čtvrtek 16.4.2009

Dnešní návštěva Černého rytíře byla více než slušná – 9 hráčů. Když k nám připočteme množství vyznavačů Magicu i jiných her, tak nám z toho vyjde plně zaplněná herna – což je ve čtvrtky poměrně běžné. Nutno ale podotknout že dnes byla herna navíc celá pokrytá ne právě tenkou vrstvou prachu.

Ale zpátky k Doomtrooperu. Když jsem lehce po šesté dorazil, tak zápasy do ligy byly v plném proudu. U jednoho stolu spolu sváděli boje Lucas s eMH a Kubas s Bigheadem. U druhého pak Zack s Biglesem a Kach s Herbertwestem. A že to byli zajímavé hry. Například u Zacka jsem v jednom okamžiku napočítal, že měl na stole vyložených téměř třicet karet !!!!! A jen tak mimochodem ta hra skončila 39:40 pro Zacka, kdy opět rozhodlo Přeškolení. (což jak se ukazuje je karta která vyhrála bezkonkurenčně nejvíce her :-) )

S velmi zajímavými balíčky přišli eMH a Herbertwest. S oběma jsem si dnes zkusil zahrát, a nutno říct, že proti oběma jsem dopadl nevalně. Alespoň že do ligy byl jen ten zápas s Herberwestem. Hra to byla až brutálně krátká a jednoznačná. Naštěstí byla jen jedna. Proti eMH jsem sice málem zavařil Nimrodův autokanón, ale i tak jsem ty jeho hordy bojovníku nedokázal pobít.

Sečteno a podtrženo, tak se toho do ligy dnes odehrálo dost. První hry odehráli už i Kubas a Bighead a po delší době se objevil i Kach (který dnes jen testoval balík a hrál pro zábavu).

S postupem ligy se pomalu ale jistě mění složení balíčků. Ze začátku byl jasně dominantní Kybertronik a hrálo se na velké a silné bojovníky a vybavení typu Samohybná houfnice Bauhaus atd. Dneska ale měli jasnou převahu „administrační balíky“, jak je vtipně pojmenoval Bigles. Balíčky, které se ani tak nesnaží o získávání VB za zabití či vyřazení bojovníka či sabotáž, ale získávají je jinou cestou – často přes již zmíněné Přeškolení či jiné karty. Což je z mého pohledu vyznavače „bojových balíků“ trochu škoda, ale uvidíme, třeba se vývoj ještě otočí :-)

padlar

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012