Pražská liga
v Doomtrooperu 2010

Doomtrooper Pražská liga 2010

Další ročník Doomtrooper Pražské ligy (2010) je za námi. Formát „Kmenových válek“ se ukázal býti také docela zajímavým. Osobně mně ale formát minulého ročníku - Korporačních válek - přišel jako více různorodý. Kmeny jsou pouze čtyři (respektive tři, protože ze Půlměsíc nikdo nehrál) a v každém kmeni se dá hrát na jednu, maximálně dvě strategie. Ale i přes toto "omezení" se letos našli zajimavé a netradiční balíky.

S koncem ligy přichází i čas na nějaké to závěrečné shrnutí a bilancování. Takže, tady je:

  • Nejvíce hraným kmenem byli Rasputinci. Ač se to ke konci ligy zdálo jako poměrně jasné vítězství, tak opak je pravdou. Poměrně zdatně jim totiž konkurovali Luteráni. Rozdíl mezi nimi jsou pouhé čtyři odehrané hry.
  • Naopak nejméně hraným kmenem byl Půlměsíc. S tím nebyla odehrána ani jedna jediná hra.
  • Celkem liga trvala (včetně letní přestávky) 259 dní. Celkem bylo odehráno 37 dvojher, u 4 her se hráčům nepodařilo dohrát druhou hru a ostatní hry byli kontumovány.
  • Pokud vezmeme celkový počet 37 odehraných zápasů (kompletních dvojher) a porovnáme jej s počtem dní trvání ligy (259) dojdeme k tomu, že jsme na odehráli jeden zápas týdně !!!
  • Zcela jednoznačných her, které skončili 40:0, se odehrálo hned několik. Ale pouze v jednom jediném případě takovýmto výsledkem skončili obě hry (samozřejmě nepočítám do toho kontumace :-) ).
  • Zcela vyrovnaných her se naopak odehrálo pomálu - jedna skončila 40:39 a druhá 40:38. V ostatních případech byl skore poraženého do 33 bodů.

Problémem, který se letos ukázal v plné své síle, byly kontumace neodehraných her, které docela dost zamíchali s konečným pořadím. Proto se na příští rok připravuje nový způsob organizace celé soutěže. Vzhledem k tomu, že tento nový způsob se zatím připravuje, tak k němu nemám mnoho informací, ale jeho základem by mělo být možnost odehrát s jedním protihráčem více her, přičemž za každou hru budou hráči přiděleny body. Ale uvidíme, co se z toho nakonec vyvrbí :-).

 

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012