Pražská liga
v Doomtrooperu 2009

Report - čtvrtek 12.11.2009

V Černém rytíři jsme se dnes začali scházet zhruba od půl šesté. Jako první dorazil Bighead a moje maličkost. Sotva jsme začali hrát, tak dorazil Kubajz. Vzhledem k tomu, že zápas do ligy mám s Bigheadem již odehraný, kdežto Kubajz s ním ještě do ligy nehrál, tak jsme naši hru ukončili, a první dnešní ligový zápas tak odehráli Kubajz (Bauhaus) s Bigheadem. (Mishima).

Po menší pauze dorazila i Figrin, což byla pro mě dobrá zpráva, protože to byl poslední protivník, se kterým jsem do ligy ještě nehrál. Obě hry se mi podařilo vyhrát, i když obě byly vyrovnané. V dalších hrách se pak její Kybertronik ještě potkal s Bigheadovou Mishimou a Kubajzovým Bauhausem. Se čtyřmi nebo pěti (nejsem si jistý, jestli s Kubajzem odehráli jednu nebo dvě hry) hrami toho dnes do ligy odehrála zdaleka nejvíce.

Dalšími, kdo dnes dorazili, byli Kubas a Zack. Ale ani jeden se do ligových zápasů nezapojil – se všemi již měli zápasy odehrané. O to více se věnovali hrám ve více hráčích (došlo na troj i čtyřhru). Hry to byly rozhodně zajímavé a zábavné, i když se mi v nich příliš nedařilo. Behemoti ani Stopaři mi na stole nikdy dlouho nevydrželi. Také dostat do hry např. Zjevné předurčení bylo v některých hrách téměř nadlidský úkol – legie Luteránských učedníků na stole (v jednom okamžiku jich na stole bylo třeba 6) tomu spolehlivě bránila.

S blížícím se koncem ligy se nám výsledková tabulka stále více zamotává. Rozdíl mezi prvním a šestým hráčem jsou pouhé čtyři body. Bude to tedy ještě napínavé a vypadá to, že bude rozhodovat každý bod.

padlar

Medailonek – Kach

Kdy jsi začal hrát DT? A co tě k tomu přivedlo?
Někdy asi v roce 1995, bylo to v době, kdy se v krámech začaly objevovat boostery Inkvizice. Přivedl mě k tomu kámoš, když si zcela náhodou koupili s přítelkyní Základní sady a začali hrát. Ukázal mi hru, koupil jsem taky Základní sadu a pak už to jelo ... sady přibývaly ... peníze ubývaly.

Jaký byl v Doomtrooperu tvůj největší úspěch?
Tuším, že jsem byl někde kolem 15 místa v Top doomu, ale já z lenosti chodil jen na turnaje v Praze. Někteří nadšenci objížděli celou republiku a nakonec třeba i vyhráli, viď Herbe :-). Nutno podotknout, že když jsem poprvé přišel na Top Doom, se zkušenostmi jen z duelů s kámošem a hned v prvním kole mě Zaváhali, pak hodili Skromnost a většinou v druhém až třetím kole mě rozjezdili přes Chuť války, měl jsem chuť svůj naivní balík zAnihilovat a Doomtrooper přestat hrát. Jo to byly časy bez Zakázaných a Omezených karet.

Jsi na něco obzvlášť pyšný? (např. nějaká hra, vítězství, tvoje sbírka, atd.)
Asi vítězství nad dokonalým Bratrským balíkem velkého hráče Vince z FM ve čtvrtfinále pražského Top Doomu. Dodnes se tomu diví na každém DT Campu :-) . Top Doom jsem nebral moc vážně a můj Renegátský balík, který zdaleka nebyl tak dokonale vyladěný jako dnes, mě dostal až do semifinále. A to jsem ho tenkrát stavěl vyloženě z legrace a jako vyjádření odporu proti čistě dvoubarevným balíkům (rozuměj Bratři a Černá).

Jak velkou máš sbírku karet?
Mám komplet sbírku českých alfa karet + všechny promo co stojí za to (např. Golgotha - The Warrior Princess, Ragathol, Oczarovanie nebo Wodna Bestia ...)

Hraješ kromě DT ještě něco jiného?
Hraju dost karetních her, asi nejvíc Bang a Citadelu. Mezi hazardními hrami jsou na nejvyšším místě samozřejmě Mariáš a Poker TH. Jinak hraju spoustu deskovek, které se ale opravdu intenzivně hrají na DT Campu. Už se mnou sakra někdo příští rok pojeďte, nevíte o co přicházíte! :-)

Jaké jsou tvé koníčky?
No s dětma na ty koníčky už moc času nezbývá, pokud neberu jako koníčky ty dva kluky co mám doma :-) . Nicméně se snažím dost jezdit na kole a samozřejmě ty hry ... jsem jako vy všichni soutěživý typ.

Oblíbená karta?
No po těch letech určitě Renegátský odpadlík, podle ilustrace samozřejmě všechny Bonnerovy karty - nejradši mám Metropolitního proroka a Algerothova nefarita.

A poslední otázka – jak si věříš v lize?
Sice mě čekají samí nepříjemní soupeři, ale ještě se nevzdávám medailového umístění

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012