Pražská liga
v Doomtrooperu 2009

Report - čtvrtek 17.9.2009

Domlouvání tohoto srazu se setkalo s menším komunikačním šumem, jelikož jsme sraz posunuli z předem plánované středy (viz. Termíny) na preferovanější čtvrtek (už si na to dám pozor :-)), ale vyplatilo se… Nicméně to předbíhám, protože jak se na slušné ligové hráče sluší, jsme aktivní a i ve zmíněnou středu alespoň 2 z nás do Rytíře zavítali. eMH vyzval Padlara a poměrně hladce ukořistil další bod.

Ve čtvrtek se nás pak sešlo mnohonásobně víc: Bigles, eMH, Kubas, Zack, Padlar, Telco, nová hráčka Figrin a napoprvé se také dostavil i Jerrychard obhlédnout situaci, a aby provětral svůj černolegionářský balíček (2x roznesl Zackův Imperiální balík). K ligovým zápasům usedli jako první Bigles s Kubasem a prvně jmenovaný se bohužel opět vtělil do role dárce bodů a Kubasovi věnoval oba. Kubas tedy letos konečně urval první body. Souběžně rozehráli první hru i eMH s Kyrysem a po nepříznivém začátku se Martin rozjel a zvítězil. Druhou hru již nezačali, protože Martin zanedlouho prchnul dobývat severní pól do divadla Járy Cimmermana :-). Kyrys tak mohl začít další hru, tentokrát s Padlarem, tomu utekl začátek hry a i přes pozdější zmrtvýchvstání se mu obrat nepodařilo dokončit, Kyrys získal další bod a potvrdil dobrou podzimní formu. Po této hře byl Kyrys odvelen vyšší mocí a Padlar zasedl ke druhé hře s Telcem. (První hru tito borci odehráli již 7.4.2009 a ihned zaujali jedno z prvních míst ligových NEJ, druhá hra odehrána za 5 měsíců a 10 dní po první! :-)) Hra to byla opět vyrovnaná a stejně jako na jaře i nyní se z výhry radoval Padlar. Premiérový zápas v lize odehrála Figrin, v bratrovražedném kybertronickém boji se utkala s Kubasem. První hra proběhla velmi rychle a Kubas potvrdil vzestup formy. Druhá hra se již řídila klasickým scénářem a nikam nespěchala. V této hře již Figrin rozpohybovala svůj 80-ti karetní balíček a povraždila Kubasovi několik bojovníků, ale nakonec ani ve druhé hře nezvítězila.

Využil jsem prostoru na pozápasové tiskové konferenci a položil Figrin několik otázek.:

  • Jaký máš pocit po prvním ligovém zápase?
    Zápas mi rozšířil herní obzory… evidentně k vítězství není třeba tolik zabíjet bojovníky.
  • Využiješ získané zkušenosti z prvního zápasu k lehké úpravě balíčku, nebo rovnou přistoupíš na změnu korporace?
    Zřejmě postavím úplně nový balíček, Kybertronik mi byl sympatický, ale vzhledem k výsledku je třeba tento názor přehodnotit.
  • Jak na tebe působí tento herní formát? (Korporační Války, pozn. autora)
    Chybí mi tam staničáři a Bratrstvo.“ (smích) „Je to zajímavý formát, ale musím si zvyknout na nová pravidla.
  • Děkuji za rozhovor, hodně štěstí v dalších zápasech!

Následovaly ještě tréninkové hry Padlara se Zackem (v obou měl navrch Padlarův Kapitol = obě hry s přehledem vyhrál) a Kubas do třetice rozehrál partii s Fibrin, i když tentokrát proti jejímu bratrskému balíku. V této hře již Figrin nezaváhala a i přes Kubasův dobrý začátek zvítězila. To už jsme zůstali v Rytíři jako poslední návštěvníci a jelikož dnes nebyl východ uzamčen mohli jsme se vydat domů.

Zack

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012