Pražská tour
v Doomtrooperu 2012

Durand cup

 

Tak jako již dvakrát v tomto roce byl před námi další turnaj v DOOMTROOPERU. Třetí turnaj a třetí herna. Tentokráte to byla herna MEPHIT. Kvalita heren se turnaj od turnaje zlepšuje a doufám, že v této herně již pro letošní ročník zůstaneme. Na tento turnaj jsem zcela výjimečně dorazil sám, protože Arim nemohl. Po zaplacení startovného a rozdělení do skupin, jsme se hned dali do zápolení.

Ve skupině jsem v prvním zápase narazil na Biglese a ukázalo se, že to byl nejdůležitější střet. Vzhledem k tomu, že na minulém turnaji byla jediná strategie založena na PRETORIÁNSKÝCH STOPAŘÍCH, chtěl jsem postavit netradiční balík a tak jsem zvolil korporaci KYBERTRONIK. Nicméně jak se v prvním souboji ukázalo, tak se mí ANDROIDI VYHLAZOVAČI nedokázali vypořádat s kombinací STOPAŘŮ a MUAVIJHEOVÝCH NEFARITŮ. Po delším klání jsem nakonec neprohrál s nulou. Po této první prohře jsem litoval, že jsem pouze neupravil svůj balík z minulého turnaje, který mi zajistil třetí místo.

Další zápas byl proti EMH, tady se již ukázala první nová strategie. Na stole se objevili KURÁTOŘI, ti by sami nebyli takový problém, ale když se k nim přiloží KOORDINÁTOR BOJE, jejich hodnoty jsou rázem přes deset a automaticky zabíjí. Na to nestačí ani ANDROIDI. Naštěstí moje zdržovačky v podobě PROPASTÍ a ÚNIKÚ O VLÁSEK mi daly trochu času a tak jsem se nakonec prolízal k SABOTÁŽI. Tím se z KURÁTORŮ stali slabí protivníci, kteří se již nemohou s ANDROIDY měřit, když se mi k jednomu z nich podařilo přiložit ZLOMEK PRAVÉHO ČIPU a ATENTÁTNICKÉ BRNĚNÍ byl z něho super bouchač. Sice jsem o své super vybavení přišel, nicméně díky DARU OSUDU jsem ho dostal zpět a dokázal tak zabít i ILIANINA POTOMKA s PLANETOU NIŽŠÍCH SLUŽEBNÍKŮ. Nejzajímavější okamžik nastal, když jsem musel obětovat tři KOMUNIKAČNÍ ŠUMY na soupeřův DAR OSUDU. Nakonec jsem tento souboj zvítězil a šel na dalšího soupeře, tím byl PADLAR.

Díky jeho dokonalému sejmutí, kdy mi na první ruce přistály tři PRŮMYSLOVÉ KOMPLEXY, jsem po celý zápas neměl problémy s body. V druhém kole jsem vyložil ANDROIDA a poté i skvělou osobnost KYBERTRONIKU DOKTORKU DIANU, která se měla celou hru co otáčet, neboť v každém kole musela léčit, věčně zraněného ANDROIDA. Dlouhou bitvu plnou ÚNIKŮ O VLÁSEK, TAKTICKÝCH VÝHOD, PŘEKVAPIVÝCH ÚTOKŮ a dalších nepříjemných karet jsem nakonec dotáhl k vítězství. Největší radost měl Padlar, když se mu před koncem hry podařilo zabít DOKTORKU, která mu prohrála zápas. Čest její památce.

Posledním soupeřem ve skupině byl Kubas, ten měl bohužel velkou smůlu, protože mu nešli na ruku bojovníci. Já jsem na tom byl obdobně a snad patnáct kol se na stole neobjevil válečník. Kubas vyložil DRŽITELE UMĚNÍ a začal sabotovat, ale dva body za kolo nebyl až takový problém, nakonec jsem se prolízal k jednomu ze svých čtyř ANDROIDŮ, ten se dokázal vypořádat s DRŽITELEM a když Kubas vyložil KARDINÁLA DURANDA poctil jsem ho TEMNOU NÁVŠTĚVOU a POKÁNÍM. Pak už mi nic nestálo v cestě prosabotovat se k vítězství. Tím za mnou byla základní skupina, na kontě jsem měl šest bodů, což měl i můj největší rival Bigles. Díky vzájemnému zápasu, který jsem s ním prohrál, jsem ze skupiny postoupil do zápasu o třetí místo.

Z druhé skupiny jsem mnoho nepostřehl, nejzajímavější balík měl Martin, jeho kombinace DEMNOGONISE a bojovníků IMPERIÁLU se SOCHOREM, kdy dokázal vyřazovat soupeřovi bojovníky jak na běžícím páse, se ukázala jako dokonalá. Ve skupině se mu nikdo nedokázal měřit a vyhrál všechny zápasy v základní skupině. Proti mně tak nastoupil Kach. Díky němu jsem se konečně setkal s největší hrozbou a nejsilnějším bojovníkem INKVIZICE a to BITEVNÍM TANKEM GRIZZLYM. Ať jsem se snažil sebevíc a zabil neuvěřitelné množství protivníků. Nedokázal jsem získat dostatečné množství bodů. Vždyť za zabití EX-BAUHAUSKÝCH ŽOLDNÉŘŮ, DRAGOUNŮ a OSOBNÍCH STRÁŽCŮ se moc bodů nedává. Jednoho GRIZZLYHO jsem se zbavil na dalšího jsem již neměl. Sice jsem měl stále bojovníky ve hře a nedovolil tak Kachovi sabotovat za deset bodů za kolo, ale když se GRIZZLY oblékl do ATENTÁTNICKÉHO BRNĚNÍ nastal neřešitelný problém. Jedinou mojí nadějí byla VLNA POCTIVOSTI, kterou jsem měl ještě v knihovně. Karty mi však v tomto souboji nepřály a tak tato karta zůstala na spodu knihovny, po té co Kach získal čtyřicet bodů, které mu zajistily třetí místo. Já se tak musel spokojit se čtvrtým postem, tím jsem byl sesazen z celkového prvního místa, na které se tímto dostal i přes prohru ve finále Bigles.

Vítězem tohoto vydařeného turnaje se stal po zásluze Martin, neboť na jeho dokonalou strategii nenašel nikdo odpověď. Sice mi můj balík nepřinesl vítězství, ale i tak se ukázal KYBERTRONIK jako korporace, která se může měřit s kýmkoli, akorát k tomu je občas potřeba i trochu toho štěstí. Na závěr bych rád poděkoval všem hráčům za účast, především však DJ Styrlicovi za jeho příjezd až z Českých Budějovic, Martině za to že dorazila poprvé na zápas PRAŽSKÉ TOUR a samozřejmě Biglesovi za pořádání letošních turnajů. Do dalších turnajů si můžu přát, aby to s návštěvností bylo lepší, ale na druhou stranu v tomto turnaji si poslední hráč přišel na osm bodů.

Takže se příště setkáme na VINCE DIAMOND CUPU a to v plném počtu hráčů.

Honza

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012