Pražský pohár
v Doomtrooperu 2011

Sraz 27.10.2011

 

Na dalším „ofiko“ srazu se nás sešlo celkem šest. Asi poprvé letošního roku nedorazil Bigles, takže sestavu mimo mojí maličkosti tvořili eMH, Roman, Martin S. Kubas a Bican. Při mém příchodu (lehce pozdním, přiznám) už byli do hry zabraní eMH s Martinem S. a Roman s Kubasem, s Bicanem jako divákem. Což bylo z mého pohledu i vyhovující, protože s Bicanem jsem na podzim zatím neměl odehranou ani hru, takže jsme nelenili a dali se do toho.

První hra byla brutálně jednostranná. Potulný žoldák v prvním kole nepotěšil, Zjevné předurčení v druhém už vůbec ne. Ať jsem pak vyložil libovolného bojovníka, zahrál libovolnou kartu, tak všechno bylo nanic, neb na vše měl Bican v ruce připravenou vhodnou odpověď. Stačilo mu pak pomaloučku sabotovat Luteránským učedníkem a pak Ilianiným potomkem vždy za pár vítězných bodíků. I když poslední vítězné body získal Bican stylově zahráním Primitivní pasti a Smrtelného zranění na mého právě vyloženého Bratra Sterna. Výsledek 30:00. Pěkný začátek večera.

Druhá hra už byla vyrovnanější. Poměrně rychle jsem se dostal do vedení asi 20:0. Ale pak jsem to vysloveně zakřiknul. Na stůl přišel opět Potulný žoldák, situace se rázem otočila a já byl opět v ... Druhá hra, druhá prohra. Pěkné pokračování večera.

V průběhu naší druhé hry dohráli svou partii i Roman s Kubasem, takže jsme se proházeli. Kubas další partii odehrál s Bicanem a já stihl s Romanem odehrát hry dvě. Zejména ta první byla hodně vyrovnaná (30:29), ale nakonec jsem v obou hrách tahal vždy za ten kratší konec. Zajímavé bylo jedno kolo, kdy jsem měl na jeho začátku na stole dva obstojné bojovníky. Bohužel Velká manipulace a následný útok Romanova bojovníka vedli k mému prázdnému stolu a 20 – 25 (nevím už přesně) vítězným bodům v Romanově banku. Další dvě hry, další dvě prohry. Super večer.

Zajímavá byla i vedle hraná druhá hra mezi eMH a Martinem S. Kouknul jsem poprvé a stole plno různých podpůrných karet (Zjevné předurčení, Válečné štěstí atd.) a mezi nimi se bili mocný Zlatý lev z Imperiálu na jedné straně a na druhé nebojácný netopýr s Účetním v záloze. Po chvíli jsem kouknul podruhé. Stůl byl prázdný s výjimkou Schroedingerova žoldáka. Za další chvilku jsem kouknul potřetí. Žoldák byl pryč a místo něj byl na každé straně stolu jeden osamocený Biotroll.

K tomu je ještě třeba dodat, že ani jeden z hráčů již neměl knihovnu a Martin S. měl dokonce i prázdnou ruku. eMH sice na ruce ještě nějaké karty měl, ale jak sám řekl, nebyl schopen se stavem na stole nic udělat. Jejich hra tak zamrzla na stavu 21:12 ve prospěch eMH.

Nikdo z přítomných si nebyl zcela jistý, jestli je to remíza, nebo vyhrál eMH. Přeci jenom tato situace asi letos ještě nenastala a vytištěná pravidla s sebou nikdo neměl. Rozhodnutí jsme tedy raději nechali na Biglesovi :-)

Co dodat závěrem? Zahrál jsem si pěkně, to je pravda. Jen mě trochu mrzí, že jsem nevyhrál ani jednu hru. Tak snad příště :-)

padlar

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012