Pražský pohár
v Doomtrooperu 2011

Zpřesnění průběhu souboje

Průběh souboje je rozdělen do následujících fází:

1. Vyhlášení útočné akce
- karty hrané kdykoliv/PAAT
2. Určení útočníka a obránce
- karty hrané kdykoliv/PAAT
3. Oznámení bitevní taktiky
karty hrané kdykoliv/PAAT
4. Fáze bojových modifikátorů: připočítání bonusů poskytnutých jinými bojovníky, opevněním, válečnou zónou, atd…
- karty hrané kdykoliv/PAAT (naposledy je možné zahrát karty jako: Vlna poctivosti, MIA, Bohem požehnaný, apod…) nebo třeba odpálit OPM
5. Vyhodnocení výsledku boje
- karty hrané kdykoliv/PAAT (v této fázi pak přichází na řadu karty „zahrajte ihned po souboji, tedy Únik o vlásek apod., ale také např.: Ústup.
6. Přidělení bodů
- karty hrané kdykoliv/PAAT (např.: Napálen)

Přičemž platí, že:

  • Vlnu poctivosti, MIA, Bohem požehnaný atd. je možné zahrát kdykoliv po bodech 1. – 4. později již nemají na souboj žádný vliv
  • Zbabělost je možné zahrát na útočníka pouze po vyhlášení útočné akce, tím je znemožněn útok (bojovník v úkrytu nemůže útočit) a protože již byla vyhlášena útočná akce není možné ani ukrytého bojovníka “otočit“ ven z úkrytu (útok musí být poslední akce). Viz.: Zahraju-li v průběhu souboje ZBABĚLOST na útočníka, ukončí se tím souboj vzhledem k tomu, že se odebere do úkrytu? Ano. (Zdroj: Legenda 4/96 str. 32)
  • V případě vyřazení útočícího bojovníka pomocí speciální karty ihned po Vyhlášení útočné akce, když hráč nemá ve hře jiného bojovníka schopného boje, je útočná akce ztracena. Pokud je ve hře jiný bojovník schopný boje, může zaútočit, atd. (Pokud se rozhodne neútočit, tak přijde o útočnou akci.) V případě, že je útočící bojovník vyřazen v kterékoliv fázi po určení útočníka a obránce, je útočná akce ztracena i když má hráč ve hře jiného bojovníka schopného boje!
  • Souboj končí přidělením bodů. Rozmysli si Mařenko rozmysli tedy platí dokud se nepřidělí body. Např.: Únik o vlásek nebo Komunikační Šum nelze hrát, protože stále platí Mařenka.

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012