Pražský pohár
v Doomtrooperu 2011

Sraz 31.3.2011

 

Reportáž z válečné zóny:

Dne 31. 3. 2011 od 17.30 hodin, proběhlo v herně Dungeon, v Praze 9 – Vysočanech, další oficiální setkání účastníků Pražského poháru 2011. A účast byla velice hojná ! Bigles, Kach, Kyrys, Kubas, Jerrychard, DJ Styrlic, eMH, Padlar a Roman + moje maličkost, byli zárukou pěkného a rozmanitého hraní. I navzdory tomu, že úkol Ignorace kardinála a speciální karta Temná návštěva s Poskvrněným si pomalu, ale jistě nalézají místo v každém herním balíčku. Není se nicméně čemu divit, ve formátu jedinečného balíčku je to rozhodně nejsilnější kombo, obzvláště, když se každá hra hraje na 30 Vítězných bodů. Balíček se čtyřmi Ignoracemi, čtyřmi Temnými návštěvami, čtyřmi Poskvrněnými, čtyřmi Luterány, čtyřmi Amnéziemi a Bratry, bude dle mého názoru horký favorit na vítězství na připravovaném Mistrovství České republiky…Na mě bylo toto „kombo“ na srazu zahráno ve dvou hrách šestkrát ! Nicméně obrana proti výše uvedenému „kombu“ je možná a je i celkem pestrá – jedná se o karty Zoufalá opatření, Zfušované rozkazy, Napálen a vypečená může být i speciální karta Přenos souboru. Nicméně má to malé ale – chce to trochu štěstí, aby jste v pravý okamžik měli zmiňované karty na ruce, což může být v tomhle typu balíčku problém. Ono to štěstí hraje obecně v tomto formátu trochu větší roli než obvykle, a proto je také nutné takto ke hře přistupovat – tj. hrát bez stresu a nervů a především pro zábavu !

Další kartou, respektive bojovníkem, který by neměl chybět v žádném balíčku je Toshiro – poměr jeho kvality a ceny je velice dobrý, ale to by bylo asi nošení dříví do lesa, nějak více ho rozebírat. Zajímavý je v tomto formátu i Místní hrdlořez, tolik karet na jeho vyřazení není a s obranou 13 může protivníka na několik cenných kol zdržet. Rozhodně bych také zauvažoval o přidání si do balíčku karty Luteránský učedník, Archiv bratrstva, Průmyslový komplex a vynikající vybavení TA6500 kybermechanik. O základních kartách typu Zjevné předurčení, Komunikační šum ani nemluvím…

Hláškou srazu byla otázka : „Můžu tě zneužít ?“ Tu v jednu chvíli položil eMH Biglesovi ( zřejmě ho přepadly úplně jiné chutě než je ta na hraní Doomtroopera ) – želbohu ač jsem napínal sluch jak jsem mohl, Biglesovu odpověď jsem nezaslechl;o).

Na závěr lze jen konstatovat, že byla opět odehrána velká porce zápasů, jejichž výsledky si lze přečíst na stránkách Pražského poháru 2011. Doomtrooperu zdar !

Herbertwest

 

 
Vytvořil: padlar, 2011 - 2012