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Korporační války

Souhrn pravidel k aktuálnímu formátu: verze 10.4.
4-karetní pravidlo: ve svém balíčku můžete mít maximálně 4 kopie jedné karty (kromě Omezených a Zakázaných)!
v balíčku musí být nejméně 60 karet, z toho 5 bojovníků.

Sideboard: standardně 25 karet.

 
v balíčku je možné mít pouze karty vybrané korporace (Bauhaus, Kapitol, Mishima, Kybertronik, Imperiál) a karty s Obecnou ikonou (mimo bojovníků s Obecnou ikonou, ti jsou zakázáni) Karty s ikonou Bratrstva a Černé legie jsou zakázány
v balíčku musí být minimálně 33% karet s ikonou vybrané korporace! (zaokrouhleno nahoru) bude náhodně kontrolováno
v balíčku je povoleno mít vždy jen 1 kopii každé osobnosti z vybrané korporace (pro větší rozmanitost použitých bojovníků) 

Stanice: prakticky neexistuje, samovolně na ni nikdo nesmí. Pouze Ostrovan Mitch Hunter při příhodu do hry může Stanici “aktivovat“. Poté hra pokračuje s možností/nutností transferu, (tedy i s použitím Zajatce a Navigační chyby).

Totální válka
Sabotáž: v případě, že bojovník nemá ve hře bojovníka je možné jen jednou za kolo a jako poslední akci sabotovat a získat tak polovinu hodnoty sabotujícího bojovníka (zaokrouhleno nahoru) ve VB. Získané body je možné libovolně rozdělit mezi VB a BO. Sabotáž nesmí následovat po souboji. 
Ragnarok: povolen ( jednotlivé karty ke stažení od Age, odkaz na Lapiduchu – klub DT) 
České promo karty povoleny, specificky: Běž mu po krku, Frajer Mitch Hunter, Luna, Neprůstřelná vesta, Zbloudilá střela ráže 70mm, Zuřící Wolfe – ostatní mají ikonu Bratrstva, nebo Černé legie a jsou tedy zakázány.

v balíčku je možné použít libovolný počet “Proxy karet“, tedy kopie karet (barevné, nebo černobílé) s čitelným textem
Karty zakázané



· Dvojí služba

· Kartelové dohody

· Nemilosrdná účinnost

· Omezené zdroje

· Pěkné naděleni

· Podfuk korporací

· Sebevražedný útok

· Skromnost je nejvyšší ctnost

· Ty už si nějak poradíš

· Věhlasný sběratel

· Velký stratég

· Zásobovací potíže

· Záškodnictví

· Změna oběhu

+ všechny karty s ikonou Bratrstva, Černé legie a všech kmenů (navíc jsou zakázáni bojovníci s Obecnou ikonou)

+ všechny karty které nevyšly v českém originálu

Karty omezené
· B.K.B.

· Božská inspirace

· Dar osudu

· Druhá šance

· Loupení a drancování

· Malá domů

· Napálen

· Neškodná cetka

· Odporné překvapení

· Opotřebení

· Přeškolení

· Rozsáhlá ofenzíva

· Stáhněte se

· Špinavá práce

· Úřední místnost

· Uspíšení požadavku

· Už ani slovo

· Zlé časy

· Žolík

Karty omezené speciálně pro formát Korporačních válek (způsobující zranění, nebo vyřazující bojovníka a další…)

· Kartáčová střelba

· Kočičí zlato
· Masakr
· MIA

· Minové pole

· Mozková bomba

· Navigační chyba

· Ne tak zhurta

· Nenadálý ústup

· Osobní protiposádkové miny
· Ostřelovači 

· Osudová přitažlivost

· Počítačový virus

· Poddejte se

· Primitivní past

· Protiposádkový granát
· Přeprogramován

· Převelení 

· Smrtelné zranění
· Sochor

· Technologická závada

· Už ani slovo 

· Zajatec

· Zanícená zranění
+
všechny karty síly KI
Karty vyřazené navždy ze hry (obětované) po použití:

· Dar osudu

· Loupení a drancování

· Nemilosrdná účinnost

· Přeškolení

· Tajný sklad   

· Uspíšení požadavku

+
všechny, na kterých je to napsané

+ 
všechny, které mají žlutou ikonu X

+
karty navždy vyřazené ze hry, jsou navždy vyřazené i v případě, je-li efekt dané karty zrušen, např.: Komunikačním šumem, nebo Zapuzením
Detailní obecná pravidla DT:

SOUBOJ: k řešení sporných situací vznikl popis jednotlivých fází souboje: 

1. Vyhlášení útočné akce 
- karty hrané kdykoliv/PAAT 
2. Určení útočníka a obránce 
- karty hrané kdykoliv/PAAT
3. Oznámení bitevní taktiky 
karty hrané kdykoliv/PAAT
4. Fáze bojových modifikátorů: připočítání bonusů poskytnutých jinými bojovníky, opevněním, válečnou zónou, atd… 
- karty hrané kdykoliv/PAAT (naposledy je možné zahrát karty jako: Vlna poctivosti, MIA, Bohem požehnaný, apod…) nebo třeba odpálit OPM 
5. Vyhodnocení výsledku boje 
- karty hrané kdykoliv/PAAT (v této fázi pak přichází na řadu karty „zahrajte ihned po souboji, tedy Únik o vlásek apod., ale také např.: Ústup.

6. Přidělení bodů

 - karty hrané kdykoliv/PAAT (např.: Napálen)

Přičemž Vlnu poctivosti, MIA, Bohem požehnaný atd. je možné zahrát kdykoliv po bodech 1. – 4. později již nemají na souboj žádný vliv.
Zbabělost je pak možné zahrát na útočníka pouze po vyhlášení útočné akce, tím je znemožněn útok (bojovník v úkrytu nemůže útočit) a protože již byla vyhlášena útočná akce není možné ani ukrytého bojovníka “otočit“ ven z úkrytu (útok musí být poslední akce).

V případě vyřazení útočícího bojovníka pomocí speciální karty ihned po Vyhlášení útočné akce, když hráč nemá ve hře jiného bojovníka schopného boje, je útočná akce ztracena. Pokud je ve hře jiný bojovník schopný boje, může zaútočit, atd. (Pokud se rozhodne neútočit, tak přijde o útočnou akci.)  V případě, že je útočící bojovník vyřazen v kterékoliv fázi po Určení útočníka a obránce, je útočná akce ztracena i když má hráč ve hře jiného bojovníka schopného boje!
Souboj končí přidělením bodů. Rozmysli si Mařenko rozmysli tedy platí dokud se nepřidělí body. Např.: Únik o vlásek nelze hrát Komunikační Šum, protože stále platí Mařenka.
VOZIDLA: Když je bojovník poprvé vybaven Vozidlem, hráč musí oznámit jestli je bojovník UVNITŘ nebo VNĚ Vozidla a umístit Vozidlo podle toho. Pokud si zvolíte mít bojovníka zpočátku VNĚ Vozidla, musíte ho stále ukázat vašim protivníkům, aby věděli, že je to Vozidlo. Umístění bojovníka DOVNITŘ Vozidla nestojí další akci.
NASTUPOVÁNÍ A VYSTUPOVÁNÍ Z/DO VOZIDEL: 
Bojovník s Vozidlem musí být buď UVNITŘ nebo VNĚ svého Vozidla. K označení, že bojovník je VNĚ Vozidla    (a tedy neschopný ho používat nebo získat jeho efekty), položte ho k bojovníkovi LÍCEM DOLŮ. K označení, že bojovník je UNVITŘ Vozidla, položte Vozidlo k bojovníkovi LÍCEM NAHORU. Bojovník smí nastoupit nebo vystoupit do/z svého Vozidla během kola kolikrát chce, ALE POKAŽDÉ KDY NASTOUPÍ NEBO VYSTOUPÍ MUSÍTE POUŽÍT JEDNU AKCI. Když Nastupujete/Vystupujete do/z Vozidla, prostě otočte kartu Vozidla.

Pokud je bojovník UVNITŘ Vozidla a Vozidlo je vyřazeno, bojovník je ZRANĚN (pokud je takto bojovník zabit nevydělají se tím žádné body).
Pokud je bojovník VNĚ VOZIDLA, smí užívat ostatní vybavení bez omezení, včetně zbraní. Bojovník je stále považován za majitele VOZIDLA.
Pokud je bojovník UVNITŘ VOZIDLA, musí dodržovat následující: 
a) Bojovník nesmí obdržet výhody opevnění. 
b) Protivníci bojovníka smí obdržet výhody jejich opevnění. 
c) Bojovník nesmí Vyhledat Úkryt. Bojovník v úkrytu nesmí Nastoupit do VOZIDLA a musí Opustit Úkryt před Nástupem do VOZIDLA. Pokud je bojovník "přinucen" do úkrytu prostřednictvím zahrané karty, bojovník je přinucen vystoupit ven ze svého Vozidla.

Bojovník uvnitř VZDUŠNÉHO KORÁBU nebo PONORKY NESMÍ útočit nebo BÝT NAPADEN jiným bojovníkem v souboji ZÁPASEM. Pokud bojovník s VZDUŠNÝM KORÁBEM nebo PONORKOU chce napadnout jiného Zápasem, musí nejprve Vystoupit z VZDUŠNÉHO KORÁBU nebo PONORKY. Přímo VOZIDLA a TANKY nejsou tímto způsobem ovlivněny.
Helitek drakoplaš, Plenitelský transportér: Jeli bojovník ve vozidle zabit, helitek/transportér zůstává ve hře.

Další pravidla:
- 
Hráč si smí prohlídnout své vyřazené karty, své navždy vyřazené karty a soupeřovi navždy vyřazené karty

- 
Sabotuje se modifikovanou hodnotou (například zdokonal se funguje)

- 
Žolíkovat lze žolíka. (to znamená, že lze “žolíkovat“ kartu, kterou již zahraný Žolík reprezentuje). 
- 
Malá domů jde hrát na komunikační šum.

- 
Malá domů nejde hrát na momentálně zrušenou kartu.

-
Zjevné předurčení lze mít na stole jen jednou. - pálení karet (podobně paladinovo hrdinství)

- 
Kardinál Durand ruší imunitu jen pokud je ve hře.
Errata - Korporační války:

· Rozsáhlá ofenzíva: útok kdykoliv (neplatí, že útok musí být poslední akci).
· Bauhuaský policista: zajme Doomtroopera i v případě, že tento Doomtrooper v souboji zemřel a byl zachráněn Únikem o vlásek.
· Přeprogramován: nezůstává ve hře, není možné ji vyřadit např.: Skrytými agenty. Přeprogramovaný bojovník si ponechá vybavení, které může mít i jako člen Kybertroniku (OPM, Lékárnička, …).
· Doktorka Diana: nemůže se sama léčit v případě, že jako jediná v Mužstvu (nesmí do úkrytu).

· Zbabělost: 1) nemá vliv na bojovníky, kteří nesmějí vyhledat úkryt, nebo nikdy být v úkrytu. (Toshiro, Aneroid vyhlazovač, Letec Trevor Bartoloměj, Úderná vzdušná kvalerie, vůdci korporací, atd…) Ale bude mít vliv např.: na Mladého strážce, který nesmí úkryt vyhledat dobrovolně.
· Zbabělost: 2) působí i na bojovníky ve Vozidlech. Zahráním Zbabělosti je bojovník okamžitě přinucen opustit Vozidlo a je "otočen" do úkrytu. Vzhledem k faktu, že je bojovník mimo Vozidlo, otočte Vozidlo také lícem dolů (viz. oddíl: VOZIDLA). Aby se bojovník dostal zpátky do Vozidla, musí jako jednu akci opustit úkryt a jako další akci nastoupit do Vozidla.
· Pěchotní sniper: viz.: text na kartě: „může provést útok střelbou…“ proběhne tedy regulérní souboj mezi sniperem a útočícím bojovníkem včetně opětování útoku a pokud tento bojovník přežije, může pokračovat v útoku na původní cíl.
· Ex-… žoldnéři jsou považováni za Doomtroopery.
· Vůdce korporace neochrání hráče před Sabotáží. Stejně jako jakýkoliv bojovník, který se nesmí, nebo nemůže účastnit souboje.

· Protiposádkový granát: nemůže být hozen za Ochranou zeď, jelikož se jedná o útočnou akci a bojivník za zdí nemůže být napaden.

· Napálen: je možné zahrát na VB získané Přeškolením.

· Helitek drakoplaš: pokud bojovník v Heliteku obdrží MIA nebo Převelení, je ztracen, nebo převelen pouze bojovník, Helitek zůstává ve hře. V případě MIA je bojovník vystoupen a umístěn mimo hru, pokud je MIA vyřazeno vrací se bojovník do mužstva, ne do Heliteku.
Obecná errata:

· Karty nutící hráče platit periodicky body (Odsouzen k záhubě,Opotřebení,Pod přísným dohledem) se vyřazují, jakmile počet bodů klesne na nulu


· Karta Zkus mě zastavit neochrání bojovníka se schopností léčit se před druhým zraněním.


· B.K.B. má omezení 50 bodů na půjčení


· Bojovník s Amnézií smí dostávat Černou symetrii nebo Sílu Ki (pokud je smí jinak mít)


· Pokud má soupeř na stanici bojovníka a vy ne, tak musíte svoji první akci transferovat svého bojovníka na stanici, nebo tam vyložit jiného. První akci v tomto případě nelze hrát Převelení, Nábor, Zajatce atd. První akce musí být transfer


· Jestliže máte všechny své bojovníky v úkrytu, vaše první akci musíte vyložit bojovníka schopného boje nebo s bojovníkem opustit ukryt. Transfer má ale přednost


· Teprve až je ohlášena fáze odběru karet, můžete zahrát Zjevné předurčení, nebo Cestu pravdy. Na tyto karty může být hrán Komunikační šum, Zapuzení atd. Ale jiné “kdykolivky“ mohou být hrány až po odběru karet


· Začátek kola je před samotným odběrem, proto lze hrát karty Uspíšení požadavku, Dar osudu, Chuť války, Bohem požehnaný, Iniciativa, Krvavý chtíč ještě před odběrem. Akce z Bohem požehnaný hraného před odběrem si můžete přidat ke svému kolu, anebo je odehrát okamžitě


· Pokud hrajete Bohem požehnaný mimo své kolo, musíte akce provést bez přerušení jakoukoliv “kdykolivkou“, v opačném případě ztrácíte zbylé akce. Samozřejmě máte právo reagovat na soupeřovi karty Komunikačními šumí nebo Zapuzeními. Pokud oba hráči mezi koly vyloží Bohem požehnaný, první hraje své akce ten kdo vykládal Bohem požehnaný první


· Žolík se při vyložení počítá již jako kopírovaná karta. (Př: Žolík vyložený jako Nekrotank nelze při vyložení šumět. Lze šumět pouze pokud kopíruje speciální kartu.)


· Hrajete-li Ukradené dokumenty na speciální karty, které vyžadují body nebo akce, musíte je znovu zaplatit. Krade-li soupeř kartu zpět musí opět zaplatit


· Bojovníci kteří jsou MIA nemají na hru žádný vliv a ani ji nejsou ovlivňováni (po Zbabělosti nejdou do úkrytu atd.). Nejsou “cílovatelní“. Bojovníci kteří jsou pod Zajatcem nebo Navigační chybou nemají na hru vliv, ale hrou jsou ovlivňováni a jsou “cílovatelní“


· Karty otočené po Úplném zatmění nemohou být “cílovány“ např. Kybermechanikem, Rovnováhou, Poplašným zařízením atd. Otočené karty aliancí relikvií, misií a jiných karet, které mohou být na stole jen jednou, mohou být vyloženy znovu, ale původní karty nesmějí být už otočeny. Archiv bratrstva (+ další karty pod kterýma sou karty) - pokud je Úplné zatmění stačí pak otočit (zaktivovat) Archiv bratrstva a karty pod ním se dají vyndavat.


· Hra končí ve chvíli kdy jeden z hráčů dosáhne 40 vítězných bodů. V případě že má hráč 40 vítězných bodů a dluh v B.K.B., vyhraje až po zaplacení dluhu. Pokud ani jeden z hráčů nezíská 40 vítězných bodů v časovém limitu, dohrává se poslední kolo a vítězí hráč s více vítěznými body. Při dolízání knihovny můžete pokračovat ve hře pokud máte vyloženého bojovníka schopného boje. Jestliže ne, po 3 kolech hra končí a vítězí ten kdo má více vítězných bodů.


· Na Stanici můžete mít dva kmenové válečníky z dvou různých kmenů. Pouze z dvou! Umožňuje větší hratelnost karet z Paradise Lost


· Samozřejmě platí že hráč má svůj balíček , který musí obsahovat minimálně 60 karet, z toho 5 bojovníků. Může mít sideboard  s přesně 25 kartami. Používat ho smí až po první vzájemné hře s novým soupeřem. Před každou hrou musí sideboard obsahovat přesně 25 karet. Může mít obaly karet, všechny stejně. A v každém obalu smí být jen jedna karta. Karty se odhazují lícem dolů a jen hráč se smí dívat na své odhozené karty


· Kardinálské privilegium umožňuje hráči odhodit první nalízanou ruku a dobrat si znova. Jen jednou na začátku každé hry. V případě že nemá na první ruce bojovníka, ukáže karty soupeři (stačí ikony),původní karty zamíchá zpět do knihovny. Nejdříve si ale dobere nové karty, poté teprve zamíchá staré. Je možné provést Kardinálské privilegium i v případě, že má hráč na ruce bojovníka, v takovém případě se však karty stanou prvními odhozenými kartami.


· Hraní karet bez efektu nebo platného cíle není dovoleno (tzv. pálení karet). Př.: Zbabělost na soupeře který nemá bojovníky, Chuť války zahraná prvním hráčem v prvním kole, Negativní karma když soupeř nemá body, Poddejte se pokud jsou ve hře jen zranění bojovníci, atd.

· České homemade zakázány

· sada Ragnarok povolena (ty karty které jsou v dispozici jako obrázek celé karty - cesky i anglicky)
· AMNÉZIE - neomezuje požívání síly KI ani daru Černé symetrie
· Získané body za Sabotáž nebo zabití bojovníka lze rozdělit libovolně mezi body osudu a vítězné body

·  Bojovník na kterého je zahráno Kočičí zlato není ještě ve hře a nemůže tudíž sesílat ZAPUZENÍ například
· OPM se odpaluje až přímo při udílení rány, tzn. po odehrání všech bojových modifikátoru. Bojovník s prvním útokem provede úder první.
(Situace 1. - Útočník má OPM a obránce první útok - obránce dá ránu první (muže tedy použít OPM pokud má) a pokud úročník přežije až tehdy muže použít OPM)
(Situace 2. - Útočník má OPM a obránce má OPM - rána se udílí stejně, ale úročník má tu výhodu že muže odpálit OPM první.) 
· Helitek drakoplaš, Plenitelský transportér: Jeli bojovník ve vozidle zabit, helitek/transportér zůstává ve hře.

· Speciální karty, které jsou po použití navždy vyřazeny ze hry (vlna, sklad, malá domů) jsou navždy vyřazeny ze hry i v případě zrušení jejich efektu šumem, zapuzením, luteránem, apod.

· V prvním kole se nesmí útočit vůbec, tedy ani pomocí karet (např.: Rozsáhlou ofenzívou)

· Vymítání zranění je možné zahrát jako reakci na Smrtelné zranění. Bojovník zůstane zraněn.

· Opevnění – ve hře jen jedna kopie (Archiv bratrstva, Algerotova citadela,…) pokud není na kartě uvedeno jinak, nebo pokud se karta přikládá k bojovníkovi (Průmyslový komplex, Barikáda z bodců..)

· Bojovník, “zachráněný“ z pod Navigační chyby (tedy je-li Navigační chyby vyřazena) je umístěn na Stanici. 






